Imagini pentru teme create de TommyIX. Un produs Blogger.
[6] [Sfaturi Practice] [slider-top-big] [Sfaturi Practice]
Sunteti aici: Acasa / , , Alimente Alcaline si Lista alimentelor Clasificate dupa pH

Alimente Alcaline si Lista alimentelor Clasificate dupa pH

| Nici un comentariu

„Sănătatea dvs. depinde de un mediu alcalin, creat de consumul de alimente, cum ar fi roșii, avocado si legume verzi .... Găsirea unui echilibru optim prin modificări simple in dieta poate duce la pierderea in greutate, creșterea rezistentei si a forței , prin urmare, un sistem imunitar mai puternic și o senzație mai mare de bunăstare ”

-Dr. Robert O. Young  – Autor al: “The Ph Miracle”

   Lista alimentelor alcaline clasifică alimentele în funcție de capacitatea lor de a produce mai mult sau mai puțin reziduuri acide și este folosit pentru a ajuta la echilibrarea pH-ul sistemului în general.
Lista alimentelor alcaline si acide NU divide alimentele in bune si rele, nu exista alimente bune si rele , doar alimente utile si mai puţin utile, depinzând de necesitățile specifice intr-un moment dat ale unei anumite persoane.
   Din moment ce astăzi ceea ce înseamnă a trai „normal” înseamnă a trai cu o enorma cantitate de „factori stresanți”, in sensul de încărcături care dăunează sănătății noaste si care colaborează intre ei rezultând o creştere a acidităţii, este logic si rezonabil ca ar trebui sa mărim aportul de alimente ce tind a alcaliniza in dieta noastră zilnica.

Folosiți tabelul ca un ghid și nu ca o regulă. Numai dvs. sau terapeutul puteţi știi  dacă pH-ul este într-adevăr în dezechilibru.

Las in continuare  un citat cu referire la importanța unui PH echilibrat.
"Când pH-ul este dezechilibrat, oxigenul scade, celulele respira într-un mediu anaerob din cauza fermentației, rezultând o creștere a acidității - Cancerul este rezultatul unui mediu ACID -"
-Otto Warburg, Premiul Nobel pentru Medicina, 1932.

Listă de alimente alcaline fără amidon in compoziție: 
pătrunjel, ridichi, cimbru, lucernă, măsline , ardei, sparanghel, frunze de sfeclă , castraveți, morcovi, fasole, conopida, porumb, păpădie, ridichi, gulie, salata verde, ceapa, anghinare, broccoli, varza, produse din soia ,   țelina, nucă de cocos, vinete, usturoi, praz,  ardei, păstârnac, alge marine, spanac,  sfecla, andive, măcriș, etc.
Lista de alimente alcaline cu amidon in compoziție: 
Banane, cartofi, dovlecei, dovleac
Listă de fructe ca alimente alcaline:
Aproape toate fructele sunt alcaline, de exemplu, avocado, afine, struguri, portocale, lămâie și lămâi, pere, ananas, prune, fructe de pădure, pepeni, smochine, grapefruit, piersici, prune, mere, etc
Lista de alimente acide cu proteine in compozitia lor:
Rață, carne de vită, carne de pui, pește,  miel, fructe de mare, curcan, vițel, iepure, lapte integral, scoici, oua( mai ales de gaina), gâscă, carne de porc, gelatină, brânză de vaci, crabi, etc.
Lista de alimente acide cu conținut de amidon in compoziție 
Pâine și biscuiți, unt, făină de arahide, alune, derivat din porumb, macaroane sau paste alb, mei, manioc, arahide, orez, orz, fasole, cereale, amidon de porumb, fasole sau fasole, linte, orez alb, faina secară, etc.