Imagini pentru teme create de TommyIX. Un produs Blogger.
[6] [Sfaturi Practice] [slider-top-big] [Sfaturi Practice]
Sunteti aici: Acasa / , , Diabetul - Remedii Naturale

Diabetul - Remedii Naturale

| Nici un comentariu
Diabetul - Remedii Naturale

   Diabetul zaharat este produs de excesul de glucoză în sânge (hiperglicemie) cauzat de reducerea eficacității insulinei (hormonul responsabil de absorbţia zahărului din sânge în celule) sau de lipsa acesteia . Există două tipuri de diabet zaharat: cel insulino-dependent (tipul I), care apare de obicei la persoane sub 35 de ani, şi cel mai răspândit, insulino-independent (tipul II), care apare mai frecvent la persoanele trecute de 40 de ani. Diabetul zaharat pare să aibă penetranţă genetică.

Simptome
Simptome Diabet
  • • Sete permanentă şi nevoie frecventă de a urina
  • • Fluctuații ale greutății corporale
  • • Oboseală
  • • Vindecare înceată a rănilor şi infecţiilor
  • • Tulburări de vedere
  • • Circulație deficitară (pot apărea înțepături şi furnicături în mâini şi picioare, impotență şi o gamă largă de alte probleme circulatorii)
  • • Pofta de alimente dulci şi carbohidraţi rafinați şi apetitul alimentar crescut pot fi în general simptome ale diabetului, dar pot indica şi o formă mai puţin severă de dereglare a metabolismului glucidic, numită hipoglicemie. Alte simptome asociate cu hipoglicemia sunt oboseala, tulburările de dispoziție şi dificultățile de concentrare a atenției. Se consideră că simptomele de acest fel pot indica un risc mare de a face diabet mai târziu.

APELAŢI  LA MEDIC

  • • în cazul multor persoane, diabetul trece neobservat mult timp.
  • • Dacă aveți dubii asupra originii unuia sau mai multor simptome din cele descrise mai sus, mergeți la medic pentru a vă controla glicemia .

Cauze

   Diabetul insulino-dependent  (tipul I) apare când celulele pancreatice care produc insulină sunt distruse (probabil în cursul unei boli virale), rezultatul fiind o lipsă totală de insulină. Apare mai frecvent la copii şi la adolescenți, debutul diabetului fiind brusc, după mai multe zile de boală severă.    Diabetul insulino-independent  (tipul II) este rezultatul epuizării celulelor pancreatice care produc insulină sau al incapacității de a folosi insulina cum trebuie. Persoanele care reprezintă cel mai înalt risc de a face diabet de tip li sunt obezii cu vârste de peste 40 de ani şi cu istoric familial de diabet. Totuşi, deoarece obezitatea este din ce în ce mai răspândită printre tineri, acest tip de diabet a devenit mai frecvent şi la vârste mai mici. Aportul dietar masiv de zahăr şi de carbohidraţi rafinați este considerat şi el un factor favorizant. Diabetul de tip II se tratează de obicei prin dietă şi cu ajutorul unor medicamente care stimulează producerea şi utilizarea insulinei. Cu toate acestea, diabetul insulino-independent  devine uneori atât de greu de controlat prin medicație şi dietă, încât sunt necesare injecții cu insulină.

CE PLANTE FOLOSIM?

ATENŢIE! Nu folosiţi simultan plantele din lista următoare.

Remediile din plante pot fi utile doar în cazurile uşoare de diabet zaharat de tip II. Este recomandabil să obțineți avizul medicului pentru  un tratament cu plante.
UZ INTERN
  • AFIN (tablete, 60 mg) Luaţi 1-3 tablete pe zi, cu apă.
  • PĂPĂDIE (capsule cu 300 mg de pulbere) Luaţi câte o capsulă de 3 ori pe zi, cu apă.
  • SCHINDUF Luaţi 2 g de pulbere în putina apă, de 3 ori pe zi.
  • GARCINIA (capsule cu 400 mg de pulbere) Luaţi câte o capsulă cu un pahar cu apă de 3 ori pe zi, cu 30-60 de minute înaintea meselor principale.
  • MĂSLIN (tablete cu 500 mg de pulbere din frunze) Luaţi câte o tabletă pe zi, la masă.
  • ORTOSIPHON (frunze uscate) Infuzați 5 g de frunze uscate într-un litru de apă clocotită timp de 5 minute. Strecuraţi. Beţi 1-3 căni pe zi, ultima, cu mult înaintea orei de culcare.
  • IENUPĂR (tinctură, 1:5 în alcool 45%) Luaţi 10-20 de picături într-un pahar mic cu apă îndulcită, de 3 ori pe zi.

Alte măsuri
  • • Urmați o dietă echilibrată. Reduceți consumul de alimente rafinate (zahăr rafinat, făină şi pâine albă, orez decorticat) şi de grăsimi.
  • • încorporați carbohidraţi complecși în dietă prin consumul de pâine integrală, paste şi orez nerafinate şi tărâțe de ovăz. Organismul digeră încet acești carbohidraţi şi astfel se asigură o glicemie constantă. Consumul ridicat de cereale integrale a fost asociat cu scăderea riscului de dezvoltare a unui diabet de tip II.
  • • încercați să atingeți greutatea ideală pentru dumneavoastră. în acest fel, diabetul va fi mult mai uşor de controlat.
  • • Faceţi regulat exerciții fizice, dacă aveți permisiunea medicului curant .


ŞTIAŢI?

Diabetul este considerat boala cu cea mai rapidă creştere a incidenței - este o statistică alarmantă, dacă ne gândim că numeroase cazuri pot fi prevenite  printr-o dietă adecvată. Multe dintre cazuri sunt diagnosticate cu întârziere.