Imagini pentru teme create de TommyIX. Un produs Blogger.
[6] [Sfaturi Practice] [slider-top-big] [Sfaturi Practice]
Sunteti aici: Acasa / , Alergiile - Remedii Naturale

Alergiile - Remedii Naturale

| Nici un comentariu
Alergiile - Remedii Naturale

   Alergiile sunt rezultatul unei reacții anormale a sistemului imun al organismului la contactul cu o anumită substanţă. Substanţa (cunoscută ca alergen) nu le provoacă aceeași reacţie persoanelor care nu sunt alergice. Reacțiile alergice pot apărea imediat după contactul cu alergenul sau după mai multe ore.

Simptome

  • • Dificultăți în respirație, wheezing (astm), tuse
  • • Urticarie, erupţii, prurit
  • • Catar nazal, nas înfundat, strănut
  • • Conjunctivită: ochi roşii şi inflamaţi care lăcrimează sau sunt pruriginoși
  • • Diaree (în cazul intoxicațiilor alimentare)
  • • în cazuri rare, o persoană poate manifesta sensibilitate extremă faţă de o anumită substanţă, riscând declanșarea unui șoc anafilactic. Această afecţiune, care poate fi letală, se caracterizează prin umflarea buzelor, a limbii şi a gâtului. Se pot bloca astfel căile respiratorii şi se poate ajunge la pierderea cunoștinței. Cei mai frecvenți factori declasatori sunt muşcăturile de insecte, fructele de mare şi nucile.
APELAŢI LA MEDIC
  • • Consultul medical este necesar pentru a determina cauza unei alergii si pentru a evalua gradul de severitate al acesteia. Medicul poate recomanda efectuarea unor teste cutanate sau a unor analize ale sângelui pentru a determina alergenul.
  • • Mergeți imediat la spital dacă vi se umflă buzele, gâtul şi partea superioară a corpului, sau dacă aveți dificultăți de respirație.
  • • Unele persoane sensibile sunt sfătuite să poarte preventiv asupra lor fiole de adrenalină sau tablete antihistaminice.
Cauze

   Hipersensibilitatea de contact poate fi cauzată de unele plante, metale, țesături etc. Alergiile respiratorii sunt de obicei declanșate de polen (vezi Febra fânului), păr de animale, mucegai şi praf. Alergiile alimentare sunt provocate de numeroase tipuri de alimente şi de anumiți coloranți  alimentari. Ele pot afecta părţi ale corpului. De exemplu, persoanele alergice la lactoză au reacții alergice la nivelul tactului digestiv . Predispoziția de a face alergii este adesea ereditară. Stresul şi consumul de alcool pot agrava simptomele unei alergii.

CE PLANTE FOLOSIM?

ATENŢIE ! Nu folosiţi simultan plantele din lista următoare.

UZ INTERN
Pentru diminuarea reacțiilor alergice digestive
  • ANGHINARE Infuzați 30-40 g de frunze uscate într-un litru de apă clocotită timp de 10 minute, apoi strecurați. Beţi 3 căni pe zi.cu 15-20 de minute înainte de masă.
  • MENTĂ Infuzați o linguriță de frunze uscate în 150 ml de apă clocotită timp de 10-15 minute.  Strecuraţi. Beţi câte o cană după fiecare masă.
Pentru combaterea simptomelor oculare
  • PĂTLAGINĂ Puneţi 1-2 picături de colir steril în fiecare ochi, de 2-3 ori pe zi.
Pentru combaterea  simptomelor nazale
  • soc (tinctură, 1:5 în alcool 25%) Luaţi câte 20 de picături în apă de 3 ori pe zi, după mese.

Alte măsuri
  • • Evitați orice contact, pe cât posibil, cu alergenii cunoscuți.
  • • Fiți atenți la alimentație: laptele, roșiile, ciocolata şi ouăle cauzează cel mai frecvent alergiile alimentare cronice; fructele de mare şi nucile sunt asociate adesea cu reacții alergice violente şi  intempestive. Puteţi încerca să găsiți  „vinovații"  printr-o dietă de eliminare: evitați un singur aliment din lista celor suspecte timp de 2 săptămâni, observați schimbările care intervin în simptome, apoi consumați din nou alimentul şi observați ce se întâmplă. Testați apoi un alt aliment suspect.
  • • Luaţi suplimente alimentare care pot ameliora reacțiile alergice: vitamina C, flavonoide, vitamina E, grupul vitamine B (mai ales acid pantotenic - 85); par şi calciu, magneziu şi, mai ales, mangan, care le lipseşte adesea persoanelor alergice. Acizii graşi esențiali omega-3 şi omega-6 sunt importanţi, ca şi vitamina A şi zincul.