Imagini pentru teme create de TommyIX. Un produs Blogger.
[6] [Sfaturi Practice] [slider-top-big] [Sfaturi Practice]
Sunteti aici: Acasa / , , , Cacao - Theobroma cacao( Arbore de cacao)

Cacao - Theobroma cacao( Arbore de cacao)

| 1 Comentariu
   
Arborele de Cacao

   Atingând înălțimi de 4-5 m, arborele de cacao își are originea in America Centrala . Frunzele, fructele si florile lui sunt prezente pe toata durata anului. Florile mici, roșiatice, cresc pe suprafața trunchiului si a ramurilor, iar păstăile cresc direct pe coaja. Ele conțin o pulpa alba si 20-40 de semințe - boabele de cacao.


Părţi utile - BOABELE


    Boabele sunt procesate prin prăjire si măcinare pentru a extrage cacaoa. 
Sunt in principal folosite la prepararea ciocolatei si a altor alimente. 
Unele derivate, precum untul de cacao, sunt utilizate in industria cosmetica si farmaceutica .


Compuși activi


    Boabele sunt alcătuite din 40-60% grăsime solida - untul de cacao. Acesta este compus din acizi grași (palmitic, stearic si oleic) si trigliceride. Nivelurile acestor compuși variază in funcție de locul de proveniența al arborelui . Boabele conțin si stimulanții teobromina si cofeina, plus proteine, flavonoide, minerale (in special magneziu) si polifenoli si procianide, ambele clase de substanțe combătând radicalii liberi. Fermentarea boabelor le eliberează aroma.


Utilizări medicinale

    
    Deşi este privita in general doar ca un aliment delicios, cacaoa este si un tonic - se pare ca ridica nivelul serotoninei si al endorfinelor in creier, cu efect de creştere a dispoziției. Boabele conțin polifenoli - antioxidanți care ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor de inima si a ridurilor. Studii japoneze din 2000 au demonstrat capacitatea polifenolilor de a inhiba oxidarea periculoaselor lipoproteine cu densitate midi (LDL), ce cresc riscul bolilor cardiace. Flavonoidele din cacao îmbunătățesc si funcționarea sistemului circulator.

In 2000, cercetători americani au arătat ca ei combat formarea cheagurilor de sânge si au efect anticoagulant. Acțiunea antiinflamatorie a procianicinelor a fost ilustrata de un studiu publicat in Journal of Nutrition, in 2000. Folosit extern, untul de cacao este recomandat ca tratament pentru pielea aspra, raga de mamare (provocate de alaptat) si pentru buze crăpate.



Cultivare


    Arborele de cacao se dezvolta bine doar in zone calde, unde prefera soluri fertile, umede si bine drenate si locuri însorite.


PREPARARE SI DOZAJ


    Deoarece cacaoa (sau ciocolata) nu intra in componenta nici unui preparat farmaceutic, cantitatea consumata va fi decisă de fiecare persoana in parte.
in tratamentul pielii aspre si uscate si a buzelor crăpate
UNT DE CACAO: Aplicaţi de 4-5 ori pe zi, in funcție de necesitați.


Dacă simptomele persistă apelați la medic !


PRECAUTII


  • Cacaoa le poate provoca migrene persoanelor care nu tolerează substanța.
  • Cacaoa poate produce constipație.
  • Apelați la medic înainte de a consuma cacao daca urmați un tratament cu inhibitori de monoaminioxidaza (antidepresive) si teofilina, un bronhodilatator.
  • Nu consumați cacao daca suferiți de boli inflamatorii ale intestinului sau de boli cardiace.