Error 404 - Not Found
Sorry, but you are looking for something that isn't here.
Cultivarea plantelor medicinale
Există multe avantaje ale cultivării plantelor acasă : sunt aspectuoase; multe pot fi folosite la gătit; iar dacă doriți să le utilizați în scop medicinal, puteți fi siguri de prospețimea şi puritatea lor. În plus, o mare parte dintre plantele medicinale sunt tot mai dificil de găsit în sălbăticie - unele sunt amenințate cu dispariția , așa încât, dacă le cultivați, în loc să le culegeți din pădure sau de pe câmp, le cruțați pe cele care au mai rămas.
Spațiul nu trebuie sa fie o problemă
Puteţi alege un anumit soi de plante pentru grădina dumneavoastră sau puteţi creşte plantele medicinale printre celelalte flori: plante precum coriandrul şi busuiocul - mai ales cel violet - sunt foarte aspectuoase şi au un gust delicios.
Este bine să feriţi plantele de zonele cu trafic imens, pentru că se pot contamina cu gazele emanate. Nu folosiţi pesticide, din acelaşi motiv al contaminării. Oricum, pentru că au o aromă atât de puternică, plantele medicinale atrag foarte puţine insecte - deşi afidele par a fi seduse de mirosul dulce ca de anason al chimenului şi al mărarului.
Marcaţi locul şi specia plantată; o simplă diagramă a solului şi etichetele cu denumirea plantelor vă vor fi de folos.
Solul şi plasamentul
Solul nu trebuie să fie bogat . De fapt, solurile foarte fertile tind să producă plante cu foliaj abundent, dar sărace în arome. În loc să adăugaţi agenţi de fertilizare, folosiţi bălegar din curte sau cumpăraţi îngrăşământ organic. Majoritatea plantelor se dezvoltă cel mai bine în zone însorite.
Cultivarea din seminţe
Folosiţi îngrăşământ fin pentru seminţe şi nu le acoperiţi prea mult cu pământ. Cu cât e mai mică sămânţa, cu atât mai superficial trebuie sădită. Unele seminţe trebuie sădite afară, acolo unde vor creşte - coriandrului şi mărarului, de pildă, nu le place să fie mutaţi. Dacă săpaţi solul foarte fin, seminţele vor rodi repede. Însă, dacă solul este prea pietros sau prea argilos, adăugaţi un strat nisipos deasupra.
Sădiţi seminţele în găurele superficiale şi acoperiţi-le cu pământ, apoi bătătoriţi. Dacă amestecaţi cu nisip seminţele mici precum cele de oregano sau cimbru, vă va fi mai uşor să le împrăştiati. Solul trebuie menţinut umed, pentru ca seminţele să germineze: împiedicaţi uscarea lui înmuind ziare sau pânză în apă şi aşezându-le deasupra patului germinativ.
Alte forme de înmulțire
- Scoateți planta din pământ, cu toate rădăcinile, primăvara sau toamna. Dacă este tânără , separați rădăcinile cu mana.
- Dacă planta este bătrână, introduceți în bulgăre două furci de grădină, spate în spate, apoi despărțiți-le. Separați apoi rădăcinile în patru.
- Îndepărtați fiecare centru lemnos. Separați ceea ce rămâne în șase butași. Eliminați pământul de prisos şi pârțile nesănătoase. Plantați şi stropiți.
Creșterea din Butași
Pași de urmat :
- Tăiați 15-20 cm de ramura, cu frunze neînflorită .Îndepărtați frunzele din partea inferioara.
- Tăiați lăstarul chiar sub inserţia unei frunze şi îndepărtaţi vârful moale pentru a obţine butaşi de 5-10 cm lungime.
- Înmuiaţi baza în preparat hormonal pentru rădăcini. Umpleţi un ghiveci cu ingrăsamânt pentru lăstari (8, cm diametru pentru 5 butaşi, 13 cm pentru 10).
- Faceţi găurele spaţiate la marginea ghiveciului şi înfigeţi butaşii până la o treime din lungimea lor. Bătătoriţi pământul. Udaţi.
PROTECŢIA PLANTELOR ÎMPOTRIVA GERULUI
Plantele perene şi bianuale supravieţuiesc mai bine iarna dacă le protejaţi. Acoperiţi-le cu un strat gros de paie. Paiele, frunzele de stejar sau crengile formează o cuvertură bună, care trebuie lăsată acolo până când plantele dau semne de creştere, la începutul primăverii.
Nota Autorului

Important
Cunoștințele medicale şi farmacologice se află într-o permanentă schimbare , vă sfătuim să consultați un specialist pentru sfaturi individualizate. Autorii articolelor nu sunt responsabili pentru eventualele erori, omisiuni sau acțiuni ce ar putea fi considerate consecințe ale informațiilor conținute în acest site. Dozele folosite în Farmacia Naturii sunt cele recomandate de specialisti în lucrările de aici.
S-ar putea să vă intereseze și unul din articolole de mai jos.
-
Comentarii implicite
- Comentarii Facebook

:smile

:sadsmile

:sadsmile

:cool

:wink

:sweating

:speechless

:kiss

:blush

:sleepy

:dull

:angry

:itwasntme

:lipssealed

:hi

:call

:clapping

:rofl

:like

:dislike

:strike
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Postări populare
-
Albizia este un... n arbore înalt, originar din India si din unele parți ale Asiei. Se înmulțește cu repeziciune si este considera.. Citește in continuare
-
Sunteți fumător, fumător pasiv sau ex-fumăt... tor? Aveți probleme cu constipația, abdomen umflat sau obezitate? Cu frecventa pielea dumne.. Citește in continuare
-
Acest arbore veşnic verde ajunge la înălţimi... i de 5-8 m. Are frunze groase şi aspre şi mănunchiuri de flori mici, urmate de fructe în fo.. Citește in continuare
-
Există multe avantaje ale cultivării plant... telor acasă : sunt aspectuoase; multe pot fi folosite la gătit; iar dacă doriți să le util.. Citește in continuare
-
Alergiile sunt rezultatul unei reacții anorm... male a sistemului imun al organismului la contactul cu o anumită substanţă. Substanţa (cuno.. Citește in continuare