Imagini pentru teme create de TommyIX. Un produs Blogger.
[6] [Sfaturi Practice] [slider-top-big] [Sfaturi Practice]
Sunteti aici: Acasa / , , Albizia - Albizia lebbeck / Mimosa lebbeck (Fabaceae) numita si Kokko

Albizia - Albizia lebbeck / Mimosa lebbeck (Fabaceae) numita si Kokko

| Nici un comentariu
   
Albizia - Albizia lebbeck
   
   Albizia este un arbore înalt, originar din India si din unele parți ale Asiei. Se înmulțește cu repeziciune si este considerat uneori buruiana. Planta este renumita pentru parfumul ei, ca si pentru mănunchiurile de flori galben-verzui, in forma de ciucure. Florile sunt alcătuite din multe stamine lungi, distincte, care se aduna In rotocoale si sunt urmate de păstăi lungi, maronii, asemănătoare celor de fasole.


Părţi Utile - SCOARTA DE PE TULPINA


   Scoarța de pe tulpina se foloseşte la prepararea de decocturi, tablete si extracte lichide.


Compuși Activi


   Albiza conține saponine, polifenoli, triterpenoide , alcaloizi , glicozide si acizi aromatici.


Utilizări Medicinale


   Albizia este un remediu ayurvedic tradițional pentru tratarea astmului si alergiilor, iar cercetările științifice i-au confirmat acțiunea anti alergica. În mai multe experimente ,albizia s-a dovedit eficienta in inhibarea anumitor procese imune care declasează sau contribuie la apariția simptomelor alergice. De exemplu, albizia stabilizează mastocitele, celulele responsabile pentru cea mare parte a histamine eliberate in cursul reacțiilor alergice. Histamina se afla la baza unor simptome alergice, cum ar fi edemele, pruritul, edematierea gatului si astmul.
   Specialiștii in medicina plantelor prescriu albizia pentru tratarea afecțiunilor alergice precum astmul, eczemele si rinita. Cercetările indica si faptul ca albizia poate contribui la tratarea celei mai severe forme de alergie, socul anafilactic. S-au efectuat teste asupra animalelor, cărora li s-a indus experimental anafilaxie. Rezultatele au demonstrat ca albizia are un puternic efect protector, datorat parțial creșterii acțiunii adrenergice si dilatării cailor respiratorii. Albizia poate fi extrem de utila in tratarea astmului, in funcție de vechimea bolii. Pentru o eficacitate optima, tratamentul cu albizia trebuie inițiat in primii doi ani de boala. Efectele benefice ale plantei, verificate științific, vizează si bronșita, ulcerul gastric, gingivita, hipercolesterolemia, viermii intestinali, pruritul, infecțiile, tulburări de memorie.


Cultivare


   Albizia este un arbore tropical foios, tolerant la seceta ei la frig .Creste repede din semințe, dar cele cu coaja tare necesita un tratament special pentru a germina. Acestea se înmoaie 3 minute in apa clocotita, apoi 24 de ore in apa calda. Udaţi regulat plantele tinere. Retezați ramurile de prisos după ce apa florile pentru a îndepărta păstăile si pentru a reduce parazitarea.


PREPARERE SI DOZAJ


    Albizia trebuie utilizata numai la recomandarea unui specialist. Nu depășiți doza prescrisa.


Daca simptomele persista, apelați la medic !


PRECAUTII



  •  Nu se cunosc efectele adverse pe care le poate avea aceasta planta in sarcina si alăptare .
  •  Daca suferiți o reacție alergica acuta, consultați imediat un medic